THE BIENNALE TERRACES.

A glimpse of Venice framed by the greenery signed VeniceGreen.

Overlooking the San Marco Basin, the headquarters of the Venice Biennale is one of the most representative historic residences of the Venetian late Gothic style. The strategic position of the building led to the construction of the large panoramic terrace: a spectacular space, an amphitheater open to the lagoon and the city. Here the greenery by VeniceGreen has been designed in a minimalist way so as not to compete with the context, but at the same time making these spaces alive and precious.
The vegetation includes evergreen plants placed in pots that define the functional areas and paths. The white and cerulean chromatic notes of seasonal flowers emerge from the different shades of green and silver of the foliage. To complete this wonderful environment there are Paola Lenti furnishings, characterized by a skilful balance between experimentation and research, tradition and technology.

RELATED PROJECTS.

Explore
Drag